Сјајни новосадски Тејвје на Осјечком љету културе

Мјузикл “Виолиниста на крову”, у копродукцији Српског народног позоришта и Новосадског позоришта/ Ујвидеки синхаз, гостује данас у Хрватској, на Осјечком љету културе.
Aron Balaž i Igor Pavlović u „Violinisti na krovu” Foto: Dnevnik.rs
Фото: Арон Балаж и Игор Павловић у „Виолинисти на крову” Фото: Дневник.рс

Овај познати мјузикл Џозефа Стејна и Џерија Бока, који је режирао Атила Береш, гост из Мађарске, биће изведен вечерас у 21 час у спортској дворани Градски врт у Осијеку.

“Виолиниста на крову”, који прати судбину сиромашних Јевреја у царској Русији, јединствен је по томе што је дело које говори о озбиљним темама, о нетрпељивости, погрому, миграцијама, свему што је, нажалост, врло актуелно и данас, али је пуно духовитости и добре музике, с популарним нумерама. Све то га је и сврстало у ред најпознатијих, најизвођенијих и увек радо гледаних мјузикала. Али, не само због тога, ова представа, остварена у првој копродукцијској сарадњи СНП-а и Ујвидеки синхаза, по много чему је заслужила похвале и изборила се за то освајајући публику, захваљујући глумцима оба театра, који су удружени у овој представи, заблистали посебним сјајем. 

Нови бриљантни Тејвје је Арон Балаж, Голде је Гордана Јошић Гајин, Ходл и Перчик су Агота Ференц и Небојша Савић, Фрума Сара је Силвија Крижан, бака Цајтел је Александра Плескоњић, Мотл је Милован Филиповић, месар Лазар је Игор Павловић, руски певач је Иштван Кереши, рабин и његов син су Атила Мађар и Милорад Капор, просјак је Золтан Ширмер, а Цајтел и Хаве су Емина Елор и Јована Балашевић. У представи учествују и други чланови глумачких ансамбала оба позоришта, као и чланови балета СНП -а.

Богата глумачка екипа, сјајна у живописним улогама, пуна сцена с које одзвањају различити језици, музика уживо, плес, шала, али и бол и тежина, све то чека вечерас и осјечку публику, у овом правом сценском спектаклу два новосадска позоришта. 

        Н. Пејчић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести