СНП и овог лета на точковима

НОВИ САД: Као и претходног, Српско народно позориште и овог лета путује по фестивалима.
s
Фото: Kod večite slavine/V. Veličković

После гостовања представе „Тартиф” Игора Вука Торбице у македонском Велесу, наредна станица је Виминацијум и позоришни фестивал који ће се одржати на три локације археолошког парка, надомак Пожаревца.

Представа „Код Вечите славине” Соње Петровић биће изведена у среду, 22. јуна, а подмладак Драме СНП-а надметаће се за награду за најбољег глумца/глумицу, као и Златну фибулу и Виминациум Максимус.

Подсетимо, прошле године, на овом фестивал, глумице СНП-а Соња Исаиловић и Бојана Милановић добиле су награду за најбоље глумице фестивала у представи „Ко је убио Џенис Џоплин?”.

Овај беспрекоран глумачки тандем, наставља да игра у истом ритму, па ће тако прилику за награде, ансамбл поново имати кроз представу „Код Вечите славине” која је на овогодишњем Стеријином позорју овенчана са четири Стеријине награде.

Август у Будви

Чак три представе Српског народног позоришта наћи ће се на репертоару фестивала „Град театар“ у Будви.

Петог августовског дана биће изведена представа „Крваве свадбе” Игора Вука Торбице, док ће 9. августа публика у Будви гледати представу „Ко је убио Џенис Џоплин?”. Торбичин „Тартиф” играће се 20. августа.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести