СОЛИСТИ ОПЕРЕ САНКТ ПЕТЕРБУРГА 17. АПРИЛА У БЕОГРАДУ На програму светски оперски хитови

Концерт "Светски оперски хитови" у извођењу чланова театра Опере Санкт Петербурга, биће одржан 17. априла (19:30) на Великој сцени Опере и театра "Мадленианум", најављено је на данашњој конференцији за новинаре у београдском хотелу "Цептер".
р
Фото: Pixabay.com

Репертоар ће, како је наведено, чинити арије из опера Вердија, Пучинија, Моцарта и других славних композитора, као и популарне оперске нумере.

Публици ће се представити, како је истакнуто, Јевгенија Кравченко (сопран), Софија Некрасова (сопран), Лариса Поминова (мецо-сопран), Владислав Мазанкин (тенор), Алексеј Пашијев (баритон) и Валериј Каула (бас). Уз њих ће наступити Оркестар Мадленианума, под диригентском палицом Максима Ваљкова, сталног диригента Опере Санкт Петербурга.

Директор Мадленианума Андреја Рацков напоменуо је да сарадња и пријатељство са редитељем опере Јуријем Александровим траје "скоро 20 година". Подсетио је да су опере "Травијата" и "Пајаци", у режији Александрова, биле дуго на репертоару нашег театра.

"Опера Сант Петербурга долази шести пут у Београд, а сарадња са Мадленианумом траје шест година. Карте за концерт су распродате за пет дана", истакао је Рацков.

Александров, оснивач и уметнички директор Опере Санкт Петербург која постоји од 1987, рекао је да "кад год дође у Србију, постане мало млађи и оптимистичнији".

"Изутетно ценимо пријатељство са српском публиком и Мадлениујамумом. Тамо се осећам као у свом позористу, јер сам окружен добрим и љубазним људима", нагласио је Александров.

Фото: Pixabay.com

Подсетио да је из Санкт Петербурга и чувени Маријински театар.

"Природно је да нас пореде. Срећан сам што Санкт Петербург опера није ни по чему лошија", оценио је Александров.

Истакао је да његов театар данас чини 45 уметника.

Пре Београда, концерт је одржан у недељу у великој сали Народног позоришта Републике Српске у Бањалуци.

"Био је веома успешан. Надам се да нећемо разочарати ни београдску публику. Један од главних задатака нашег позоришта је да побољшавамо односе међу народима, без обзира на политику", закључио је Александров.

Јевгениј Малугин, генерални директор Опере Санкт Петербурга, рекао је да је "сваки долазак у Београд потврђује да је наше пријатељство искрено".

"Надам се да ће позориште Мадленианум следеће године гостовати у Санкт Петербургу са неком својом представом", пожелео је Малугин.

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести