Стото извођење Зоне Замфирове у Београду

БЕОГРАД: Била сам јако скептична око претварања класичног дела наше књижевности у ангажовани мјузикл, али ето успело нам је и траје, казала је Тањугу глумица Ивана Поповић која игра Зону Замфирову у истоименом мјузиклу, чије је 100. извођење заказано за 23. мај на сцени Позоришта на Теразијама. 
ѕ
Фото: Tanjug

Режију сада већ култног мјузикла потписао је Кокан Младеновић, аутор музике је Марко Грубић док се у улози Манета нашао Иван Босиљчић. 

Премијера мјузикла Зона Замфирова била је у новембру 2012. године и до данас га је видело 43 хиљаде људи. 

Ивана Поповић је добила Стеријину награду за најбољу младу глумицу, управо за улогу у мјузиклу Зона Замфирова. 

Према њеним речима сви који су радили на представи успели су да пронађу меру савременог духа коју треба уградити у тако свевремено дело. 
"Представа комуницира са околностима у којима данас живимо. Јунаци представе су опчињени свим новотаријама које долазе са запада иако тога у оригиналном комаду нема. Зона је страшно под утицајем свог оца који има све карактеристике модерног тајкуна. Њој околности не дају да оствари љубав, баш као што се често дешава и данас" казала је Поповић. 

Она уз осмех препричава незгоде које су задесиле протагонисте представе у ових 99 извођења. 

"Нисмо представу одиграли ни десетак пута, а мени је на позорници пукла штикла. Заправо цела штикла је отпала са моје десне чизме. То се догодило на почетку сцене где уз Ивана Босиљчића имам захтевне кореографске и певачке изазове. Ухватила ме паника али сам покушала да одржим баланс док се нисам сјурила иза сцене и променила обућу...Цајтнот ме гонио кроз тих неколико десетина секунди и после тога је св било ок...Потиснула сам из свести да ми се нешто изразото непријатно догодило..." казала је Поповић. 

Бивало је, како каже и озбиљнијих ситација које су претиле да јој наруше здравље. 

"Заједно сам Иваном Босиљчићем сам висила са лустера који се у једном моменту под нашом тежином, делом откачио. Тих неколико секунди за мене је било застрашујуће, јер сам помислила како неко време нећу стати на сцену после пада када се лустер тотално откачи. Све је прошло добро и ево нас код 100. извођења" казала је Поповић. 
 

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести