„Света Прада” 29. маја премијерно у Битеф театру

Након веома успешне представе “Лепа Брена проџект”, ауторски тим који предводи Владимир Алексић поново је на окупу у Битеф театру. Овај пут, мета је чувени модни бренд Прада, који је у називу представе која ће премијерно бити изведена 29. маја добио придев “света”.
pozoriste scena pixabay
Фото: pixabay.com

- Представа “Света Прада” анализира односе моћи унутар модног тржишта као принципе капиталистичког друштва. Идеје о хијерархијама и њиховом (де)конструисању су основни идејни, теоријски и изведбени костур представе кроз који редитељка Сања Митровић развија драмски и кореографски језик представе - наводи се у најави.

Поред Владимира Алексића као аутора пројета и Сање Митровић као редитељке, у писање текста је укључена импресивна група аутора и ауторки: Тамара Антонијевић, Олга Димитријевић, Ведрана Клепица, Димитрије Коканов, Маја Пелевић. Димитрије Коканов је и драмтург представе.  

- Глобализовани свет данашњице без проблема повезује крокодиле, шанере, српске раднице, руске тајкуне и италијански дизајн. О томе говори овај пројекат, који прати “животни пут” једне торбе. Кроз причу о модној индустрији, пројекат се бави феноменом тржишта и савременог капитализма, уз фокус на процесе производње и конзумације. Од радника до припадника yет сета, “Света Прада” се бави судбинама људи који воде своје потпуно различите животе, неравноправних статуса и могућности - још је један цитат о представи.

Писци су на предочене теме написали монологе којима из различитих перспектива обједињују пет различитих драмских јунакиња.

Сценографију за представу је креирала Јасмина Холбус, костимографију Мариа Марковић Милојев, музику је компоновао Владимир Пејковић.

У представи играју: Јована Беловић, Александра Јанковић, Милена Предић, Анђелика Симић, Нада Шаргин. 

И. Б.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести