„Тартиф” на Тетар фесту у Бањалуци

НОВИ САД: ауторски пројекат Игора Вука Торбице утемељен на истоименој Молијеровој комедији, који су заједнички реализовали Народно позориште Сомбор и Српско народно позориште, део је такмичарске селекције предстојећег Театар феста „Петар Кочић”, који ће се у Бањалуци одржати од 1. до 9. јуна.
tartif
Фото: Siniša Trifunović

Фестивал, иначе, отвара домаћин, Народно позориште Републике Српске, Молијеровом „Школом за жене” у режији Ђурђе Тешић, а већ сутрадан ће бањалучка публика бити у прилици да види и „Малограђане” Максима Горког у извођењу глумаца Драмског театра на Васиљевском из Санкт Петербурга.

Обе ове представе су ван конкуренције, док су у званичној селекцији, по одлуци селектора др Зорана Ђерића, поред „Тартифа” још представе „У чије име” Александра Михаиловића у режији Милана Караyића (Народно позориште Ниш), „Расло ми је бадем дрво” Живојина Павловића у драматизацији и режији Милене Павловић Чучиловић (Београдско драмско позориште), „Народни посланик” Бранислава Нушића у режији Алена Муратовића (копродукција Oxygen Production и Босански културни центар Сарајево) и „Говори гласније” Бобе Јелчића у извођењу Казалишта Керемпух из Загреба.

М. С.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести