Татјани Татић награда Радомир Вучић

БЕОГРАД: Солисткиња Балета Народног позоришта у Београду, Татјана Татић, овогодишња је добитница награде „Радомир Вучић“, која се додељује младим, талентованим балетским играчима до 28. године живота и то за остварене солистичке или главне улоге из репертоара националног театра. 
Epa (Bea Kallos)
Фото: Epa (Bea Kallos)

Татићева ће 6. јуна први пут наступити у улози принцезе Ауроре у балету Петра Иљича Чајковског „Успавана лепотица“, а те вечери биће јој додељено и поменуто признање. 

Одлуку о лауреату, једногласно је донео жири којим је председавао Константин Костјуков, а чланови су били Владимир Логунов и Мила Драгичевић.

Жири је оценио да је Татјана Татић одговорним, пожртвованим радом и професионалним приступом остварила изузетан напредак тумачећи солистичке улоге у целокупном класичном репертоару. 

Иако веома млада, остварила је изузетан напредак у техничком смислу, а посебно се издвојила индивидуалним изразом, наведено је у образложењу. 

Жири је посебно издвојио њене наступе у веома захтевним улогама: Принцеза Флорина у балету „Успавана лепотица“, Сванилда у балету „Копелија“ и Китри у балету „Дон Кихот“.

Награда „Радомир Вучић“ установљена је 2011. године, а досадашњи добитници су Јовица Бегојев, Милош Маријан, Бојана Жегарац, Игор Пастор и Теодора Спасић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести