„Трећи простор“ вечерас на Инфанту

У оквиру пратећих програма 45. Интернационалног фестивала алтернативног и новог театра - Инфант, на летњој сцени Културног центра Новог Сада вечерас у 19 часова биће изведена представа / перформанс “Да ли сте видели Дон Кихота?” београдског “Под” театра и Театра Заједнице КЦ Чукарица, у режији и драматургији Татјане Пајовић и Бранке Бајић.
р
Фото: Инфант

“Под” театар је окренут сталном истраживању и успостављању односа између улога Човека и Уметника, развијајући посебну методологију за рад са децом, младима, професионалним уметницима и одраслима различитих годишта и опредељења.”Театар се бави изучавањем и истраживањем човека и друштва са антрополошког, филозофског, душевног и социолошког становишта, које примењује кроз специфичне театарске технике, развијајући праксу примењеног позоришта...”,

Домаћа трупа “Perpetuumdance” у 21 час на сцени “Пера Добриновић” Српског народног позоришта извешће представу “Трећи простор” ауторке и кореографкиње Светлане Ђуровић, по тексту Емила Сиорана. Играчи су Ана Обрадовић и Невена Илић, а текст говори Слађана Пајчић.

- „Трећи простор “ је медицински термин који описује реакцију организма у стању шока. Феномен трећег простора, у којем организам или преживљава или умире, плесно је осликан кроз јединку која се манифестује у различитим стањима и појавностима кроз процес борбе за свој опстанак у најнеповољнијим условима - наведено је о овој представи. - У овој анализи живота и његове динамике ансамбл представе „Трећи простор“ служи се језиком покрета, музике, и поетичне прозе како би показали колико нам није добро, и колико подржавамо живот.

Центар за уметност покрета „Перпетуум” основан је 1999. у Београду,  чији је главни циљ подршка креативности и едукација младих у сфери савременог плеса.                   

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести