Тријумф Новосађана на 18. међународном фестивалу глумца у Никшићу

Гран-при награду за најбољи партнерски однос на сцени, глумци Тимеа Филеп и Арпад Месарош, тумачи главних улога у представи „Ана Карењина“ Новосадског позоришта / Ујвидеки синхаз, добили су на 18. Међународном фестивалу глумца у Никшићу.
2
Фото: Промо/ Новосадско позориште

Овај фестивал  је одржан између 7. и 13. новембра у Никшићком позоришту, и управо га је била отворила новосадска представа „Ана Карењина”, коју је по роману Лава Николајевича Толстоја, режирао Дејан Пројковски. У званичном такмичарском програму, како наводе у Новосадском позоришту, изведено је шест представа, које су настале у продукцији и копродукцији реномираних позоришних кућа, и то из: Србије, Хрватске, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Македоније.

- Награда за глумца је увек нови печат, беџ, значка која носи значење доброг пута. Никада не значи то да је глумац постигао оно што му је максимум, већ је стимуланс за гурање даље, за развијање, за више енергије и више рада. А ипак, свака нова награда као да је прва. Радовање је у истој мери, увек је неочекивано, увек има неку нову поруку скривену у себи. Изузетна ми је част, и много сам захвална што могу имати овако дивног партнера као што је Арпад Месарош, и што смо до сада увек заједничким играњем допрели до срца многих. Хвала свима пуно, ми смо ту, на добро смо путу и идемо даље.” - изјавила је поводом овог признања Тимеа Филеп, Ана Карењина у овој представи.

Арпад Месарош, који тумачи Алексеја Вронског, каже да је први пут сам имао прилику да игра пред никшићком публиком.

- Овакво искрено одушевљење и радост још нисам доживео, иако смо представу „Ана Карењина“ играли свуда. Браво и велико хвала за никшићку публику! Изузетно ми је драго и осећам се почаствованим што сам добио награду на међународном позоришном фестивалу. Тога не би било, да нисам имао тако сјајну екипу као што је ансамбл Новосадског позоришта / Ујвидеки синхаз, таквог искусног редитеља и пријатеља као што је Дејан Пројковски, и дивну партнерку Тимеу Филеп, са којом играње ове представе представља апсолутну слободу - истакао је Месарош. 

У оквиру овог фестивала, и ове године се традиционално додељивало пет глумачких награда: Гран-при за најбољу мушку улогу, женску улогу, епизодну мушку улогу, епизодну женску улогу, и за најбољи партнерски однос на сцени. 

Н.П-ј

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести