У Чортановце стиже седам представа

НОВИ САД: Амбијентални позоришни фестивал „Нови тврђава театар“, осми по реду, ове године ће бити одржан од 3. до 9. септембра, на отвореној сцени испред Виле Станковић у Чортановцима.
c
Фото: S. Doroški

Прошлогодишње померање због короне из уобичајеног летњег периода у рани јесењи, показало се као знатно погодније за фестивал, како наводе организатори, па је то од сада стални фестивалски термин.

На програму 8. „Новог тврђава театра“ наћи ће се шест такмичарских представа, и једна студентска, у част награђених. Фестивал ће започети премијером представе „Живот се са мном много поиграо“, у продукцији Новог тврђава театра. Текст је заснован на истоименом роману Давида Гросмана, а представа се ради у драматизацији Дарка Лукића, и режији Дина Мустафића.

Потом ће следити представе: „Југославија, моја дежела“, у копродукцији Гледалишча Копер и Позоришта Приједор, по роману Горана Војновића, у драматизацији Ивана Велисављевића, режија Марко Мисирача; и „Берачи снова“ Владимира Ђурђевића, режија Божидар Ђуровић, Звездара театар из Београда. Из румунског града Георгени стиже представа „Несрећни“, позоришта Фигура студио. Биће изведена и представа „Пакао“, копродукција Хрватског народног казалишта у Осијеку и Осијечког љета културе, базирана на делу Дантеа Алигијерија, у драматизацији Нине Скоруп, коју је режирао Иван Лео Лемо.

Поред тога, публика ће имати имати прилику да погледа и документарну драму „Остајем остати“ (Марадок марадни), у самосталној истраживачкој продукцији групе глумаца на језицима који се говоре у Војводини. У глумачкој екипи су Емина Елор, Јудит Ласло, Бенце Салаи и Роберт Ожвар, а представу је режирала Габриела Црнковић.

На дан затварања, у част награђених, студенти мастер студија Факултета савремених уметности извешће представу „Нарко база на селу“, по тексту и у режији Виде Огњеновић.

Карте за овогодишњи „Нови тврђава театар“ продаваће се путем продајне мреже Гигстикс, почев од 15. августа. Цена појединачне улазнице биће 1.000 динара, док ће карта за целокупни програм износити 5.000 динара. У цену карте урачунат је и аутобуски превоз до Виле Станковић, који ће бити организован сваке вечери из Новог Сада и Београда.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести