У Позоришту младих у току пробе "Паклене поморанџе"

У Позоришту младих теку пробе представе „Паклена поморанyа”, коју режира Кокан Младеновић, и ближи се премијера на Драмској сцени најављена за фебруар. Редитељ Кокан Младеновић окупио је младу екипу глумаца за ову представу, међу којима су: Кристина Савков, Николина Вујевић, Аница Петровић, Данило Миловановић, Алекса Илић, Дарко Радојевић, Милош Мацура, Александар Милковић, Ненад Поповић и Стефан Остојић.
1
Фото: Позориште младих

Инспирисани Барyисовом “Пакленом поморанyом”, редитељ, глумци и драматуршкиња Нина Плавањац, како наводе у Позоришту младих, исписују сасвим нови текст који истражује изворе, разлоге и поводе вршњачког насиља међу школском децом данас.

- Чињеница да су нам деца, која велики део свог времена проводе поред компјутера, све агресивнија, да су несхватљиво сурови једни према другим, да на болесно маштовите начине понижавају једни друге, те да се бескрупулозно таргетирају, како у стварном, тако и у виртуелном свету, наше друштво мора озбиљно да забрине, да се запита – где грешимо? И не само да се запита, већ да истражујучи где су корени таквог понашања: да ли у породици, систему вредности, систему образовања, политичкој клими у земљи, у медијима који све то промовишу нормализујући насиље, покуша животну климу да преокрене у корист својих потомака – указују у Позоришту младих.

Сценографију за ову представу ради Марија Калабић, Марина Сремац и њен асистент Сава Стефановић задужени су за костиме, а Марко Грубић компонује музику. Кореографију осмишљава прошлогодишња лауреаткиња Стеријине награде за кореографију, глумица Тимеа Филеп.  Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести