УПРАВНИК СНП-а ЗОРАН ЂЕРИЋ разговарао са АНОМ БРНАБИЋ: Неопходно повећање зарада и унапређење положаја запослених у позоришту

На позив председнице Владе Србије Ане Брнабић, јуче је у Београду, одржан састанак на ком је разговарано о повећању зарада уметника и запослених и повећању броја радних места у Српском народном позоришту.
zoran djeric
Фото: Dnevnik (Branislav Lučić)/Зоран Ђерић

Српско народно позориште, на позив председнице Владе представљали су управник проф. др Зоран Ђерић и директор опере Жељко Андрић.

Током састанка управник СНП-а проф. др Зоран Ђерић и председница Владе Ана Брнабић постигли су висок степен сагласности о неопходности увећавања зарада запослених у најстаријој позоришној кући у Србији.

- Изузетно сам задовољан састанком. Наишли смо на велико разумевање председнице Владе, која нас је обавестила да ће бити формирана Радна група Министарства културе, која ће имати задатак да донесе план и стратегију којима ће се решити питање повећања зарада и друга важна питања. Изузетно смо захвални што је Влада Србије показала иницијативу и спремност да системски унапреди положај запослених у Српском народном позоришту и свим институцијама културе – рекао је Ђерић након састанка.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести