Ускоро рад на представи „Много буке ни око чега“ у ЈДП-у

БЕОГРАД: На сценама Југословенског драмског позоришта током сезоне 2018/2019 било је више од 300 програма које је видело преко 100.000 гледалаца, ансамбл очекују гостовања у Тивту, Москви, Сарајеву, Загребу, Љубљани, Марибору, док редитељка Ива Милошевић ускоро почиње рад на представи "Много буке ни око чега" Виљема Шекспира.
e
Фото: pixabay.com

Копродукција Југословенског драмског позоришта и ЈУ Град театар Будва, представа "Селестина" Фернанда де Рохаса у режији Милана Нешковића, премијерно ће бити изведена у Будви 18. јула, а београдска премијера биће у октобру.

У сезони 2018/2019 ЈДП је имало четири премијере - "Врат од стакла" Биљане Србљановић у режији Јагоша Марковића, "Ујка Вања" Антона Павловича Чехова у режији Егона Савина, "Натан Мудри" Готхолда Ефраима Лесинга у режији Јоване Томић и "Лоренцачо" Алфреда де Мисеа у режији Бориса Лијешевића.

Највеће интересовање публике владало је за представу "Врат од стакла" која је изведена 34 пута само на матичној сцени пред препуном салом.

За ову представу владало је велико интересовање још пре премијере, а прве репризе биле су распродате за свега неколико дана па је направљена листа чекања да би сви заинтересовани могли да дођу до карте. 

Нови чланови ансамбла су постали Милица Гојковић, Јаоким Тасић и Миодраг Драгичевић.

Завршена је административна припрема за Театар "Бојан Ступица", а наредни корак је израда главног пројекта и почетак реализације.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести