ВЛАДИМИР ПИШТАЛО за Дневник пред премијеру „Миленијума у Београду”

Представа „Миленијум у Београду“, по роману Владимира Пиштала у режији Марка Челебића, премијерно ће бити изведена вечерасна сцени „Раша Плаовић” Народног позоришта.
Vladimir Pistalo/M. Stajic
Фото: М. Стајић/Владимир Пиштало

Драматизација Катарине Тодоровић у фокус ставља причу о обрачуну петоро младих пријатеља са историјом једног града почетком деведесетих година прошлог века у време распада Југославије. Реч је, иначе, о првом позоришном читању једног од најпопуларнијих Пишталових романа, објављеног 2009. године.

Сам писац романа „Миленијум у Београду” открио је за новосадски „Дневник” да га је екипа представе начелно консултовала, али да није присуствовао пробама нити се на било који начин мешао у њихов ауторски рад. „Представа је савим другачије уметничко дело. Роман живи свој живот и онда се преплиће са имагинацијом других људи. И мени се од почетка чинило да њихов приступ тој причи о Београду није само о деведесетим него да је један од главних јунака сам град. И да је прича тако испричана с пуно енергије, при чему је музика веома важно средство сценског приповедања”, рекао је Владимир Пиштало за „Дневник”.

Фото: Promo

У представи наиме учествују и потписују ауторску музику познати београдски музиари Владан Рајовић („Канда, Коџа и Небојша“), Бошко Мијушковић („Турбо Транс Туристи“, „Straight Mickey and the Boyz“) и Дамјан Бабић („Црви“, „Кришке“). Глумачку поставу пак чине Александар Вучковић, Никола Вујовић, Бојан Кривокапић, Ваја Дујовић, Зорана Бећић, као и Даниела Кузмановић Павловић, Небојша Кундачина, Зоран Ћосић и Василије Вујовић. Сценографију је крерала Марија Калабић, костиме Марија Марковић Милојев, а сценски покрет Мирко Кнежевић. Сценографију је крерала Марија Калабић, костиме Марија Марковић Милојев, а сценски покрет Мирко Кнежевић. Премијерно извођење “Миленијума у Београд” део је 31. Београдског летњег фестивала.

М. Стајић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести