Водимо вас у СНП на оперу „Каварелија рустикана”

Оперска представа Српског народног позоришта “Кавалерија рустикана” Пјетра Маскањија на репертоару је вечерас на сцени “Јован Ђорђевић”, с почетком у 19 часова.
Scena iz opere „Kavalerija rustikana”  Foto: SNP
Фото: Сцена из опере „Кавалерија рустикана”  Фото: СНП

Радња ове опере се догађа у једном сицилијанском селу 1880. године, на Ускрс, у малој средини у којој се сви знају и где се не може ништа сакрити, поготово не љубавно неверство.   Маскањи је, по речима диригента Александра Којића, компоновао “једночинку о људима са југа, горштацима са сицилијанских врлети који горе више од страсти него од јужњачкога сунца. Њихова песма је једноставна, њихова вера у бога снажна, а њихова част - светиња због које се беспоговорно губи глава, буде ли укаљана.” Узавреле страсти, освету изазвану неверством, трагедију, али и дах и мелодије сицилијанског поднебља, очекују публику ове познате опере Пјетра Маскањија.

У улози Сантуце, младе сељанке, биће Валентина Миленковић, Туриду, млади сељак је Александар Саша Петровић, у роли Лучије, његове мајке, је Дубравка Филиповић, Алфиа, кочијаша, тумачи Жељко Р. Андрић, док је Лола, његова жена – Маја Андрић. Представом ће дириговати Александар Којић.

Читаоцима “Дневника” поклањамо осам карата за вечерашњу представу “Кавалерије рустикане”. Добиће их читалац који се данас од 12 до 12.15 часова јави на телефон Културне рубрике “Дневника” 480 6881.   

  Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести