Водимо вас у Српско народно позориште

Представа “Пресрећни људи”, по концепту и режији Предрага Штрпца,  биће изведена у понедељак у 20.30 часова на Камерној сцени СНП - а. Коаутори и извођачи у овој представи су глумци: Милован Филиповић, Соња Дамјановић, Небојша Савић, Сања Микитишин, Мирослав Фабри и Лидија Стевановић.
Б. Лучић/Из представе „Катарина Измаилова”
Фото: Б. Лучић/Из представе „Катарина Измаилова”

Нова балетска представа „Катарина Измаилова“ композитора Рудолфа Бручија, у кореографији Димитрија Парлића, коју је пренео Константин Тешеа, биће изведена у уторак у 19 часова на сцени “Јован Ђорђевић” СНП -а. Либрето за овај балет је саставио Димитрије Парлић по новели Н. Љескова „Леди Магбет Мценског округа“. Бручи и Парлић определили су се за универзализацију приче о Катарини Измаиловој, преносећи је „у неко време које би могло да буде и садашње, и прошло, и будуће. На тај начин дошло се до изванредног, деликатног а јасног уопштавања у идејном, симболичком смислу.“

Диригент је Александар Којић, а у улогама су солисти Балета СНП -а: Маријана Ћурчија (Катарина), Самјуел Бишоп (Сергеј), Давид Груосо (Свекар), Иван Ђерковић (Муж), Љиљана Јокановић (Нећак),  Соња Батић (Соња), Милена Кркотић (Катаринина визија), и Верица Козарев Кларић (Аксиња).   

Н. П-ј.

Осам карата за читаоце

Читаоцима “Дневника” поклањамо осам карата за поменуте две представе: шест за “Катарину Измаилову” и две за “Пресрећне људе”. По две карте ће добити читаоци који се у понедељак у 12 сати јаве на телефон Културне рубрике “Дневника” 480 6881. Добитници ће улазнице моћи да подигну на портирници “Дневника”.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести