Водимо вас у Српско народно позориште

НОВИ САД: Представа “Три лица самоће”Жељка Јовановића, у режији Филипа Марковиновића, која прати судбину три усамљене жене у окружењу рата, биће изведена вечерас, 18. априла, у 20.30 часова на Камерној сцени Српског народног позоришта.
SNP_ZgradaNocu-BLU
Фото: Дневник (Бранислав Лучић)

Три жене су Милица, Српкиња из Загреба, Маришка, Мађарица из Будимпеште и Олга, Рускиња из Љвова, које током Првог светског рата покушавају да опстану у Београду. У представи играју: Тања Пјевац (Маришка), Сања Микитишин (Олга) и Миа Симоновић (Милица).

Оперска представа СНП -а “Кавалерија рустикана” Пјетра Маскањија на репертоару је сутра 19. априла на сцени “Јован Ђорђевић”, и почиње у 19 часова. Радња се догађа у једном сицилијанском селу 1880. године, на Ускрс, у малој средини у којој се сви знају и где се не може ништа сакрити, поготово не љубавно неверство. 


Читаоцима четрнаест карата

Читаоцима “Дневника” поклањамо четрнаест карата за поменуте три представе: две за “Три лица самоће”, осам за “Кавалерију рустикану” и четири за “Ивону, бургундску кнегињу” . По две карте ће добити читаоци који се данас од 12 до 12.15 часова јаве на телефон Културне рубрике “Дневника” 480 6881. Добитници ће улазнице моћи да подигну данас на портирници “Дневника”.


У улози Сантуце, младе сељанке, биће Свитлана Декар,  Туриду, млади сељак је Кристијан Балашеску, Лучија, његова мајка, је Нора Чонкић Петровић, Алфио, кочијаш, је Небојша Бабић, а Лола, његова жена, је Маја Андрић. Диригент је Дејан Савић.

Драмска представа “Ивона, бургундска кнегиња”, Витолда Гомбровича, у режији Радослава Миленковића, на репертоару је у суботу 22. априла, када ће бити изведена на сцени “Пера Добриновић” с почетком у 19.30 часова. У овој драми се све збива на дворском пријему, приређеном у час кнегиње Ивоне, “суштински организованом да би се кнегиња одстранила.” У улогама су: Марија Меденица (Ивона Цопек), Југослав Крајнов (Краљ Игњац), Тијана Максимовић (Краљица Маргарета), Марко Савић (Кнез Филип, престолонаследник), Предраг Момчиловић, Ивана Вуковић, Марко Васиљевић, Љубица Ракић, Гордана Каменаровић и други.

Н. Пејчић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести