Женско срце у шињелу у режији Мирјане Карановић

БЕОГРАД: Представа “Женско срце у шињелу”, по тексту Михајла Витезовића, у режији Мирјане Карановић, биће премијерно изведена 16. априла у  Центру за културу “Влада Дивљан”. 
mirjana karanovic
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Прича прати три жене које покушавају да ураде представу поводом обележавања 100 година од завршетка Првог светског рата, приказујући животе три хероине - Милунке Савић, најодликованије жене војника у историји ратовања, Флоре Сендс, једине Британка са чином капетана у српској војсци и Надежде Петровић, сликарке, која је напустила лагодност и вратила се у Србију да помогне свом народу . 

Чекајући редитеља, глумице почињу да преиспитују сопствене животе, доживљаје из своје каријере, али и да откривају ствари које не знају једна о другој.
Три жене. Саме. Нико их није терао. Отишле у рат. Да се боре за српски народ. Три приче из прошлости. О Флори Сендс, Милунки Савић и Надежди Петровић.

И три глумице које желе да оживе те приче и оставе траг у садашњости, изјавила је Карановић пред премијеру.

Представа “Женско срце у шињелу” заједничка је идеја три пријатељице и колегинице са класе, које и играју главне јунакиње. Весна Паштровић, Јована Петронијевић и Нина Граховац оживеле су три жене које су на свој начин оставиле печат у српској историји. 

Имајући у виду да је ове године завршница обележавања века од Првог светског рата, одабрале смо управо ту тему, и то кроз причу о три невероватне жене које су своје животе посветиле борби за српски народ. Уживале смо кроз рад на овој представи, а посебно смо биле срећне што је наша драга професорка Мирјана Карановић прихватила да режира овај комад, рекла је Паштровић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести