Сећање на Сан Ремо

Оркестар пијанисте Александра Дујина и вокална солисткиња Тања Сенић одржаће у уторак у новосадској Синагоги концерт италијанске музике.

Програм обухвата 16 композиција, од чувених канцона до мање познатих композиција које су својевремено изведене на једном од највећих европских музичких фестивала – Сан Рему.

„У питању је наставак пројекта ’Мултикултурална едукација кроз музику’, који смо покренули још 2008, у оквиру којег стално иновирамо програме различитих музичких концепата, од француских шансона па ево до италијанске канцоне, тако да практично сваки концерт буде премијерни”, изјавио је Дујин за „Дневник”. „Тако ће вечерашњи програм бити у знаку нешто старијих композиција које су нам од педесетих година прошлог века стизале са ’чизме’, са фокусом на неке данас мање познате, али веома вредне песме, својевремено изведене на чувеном фестивалу у Сан Рему. Наравно, све су оне добиле ново рухо - аранжмане прилагођене оркестру”.

Концерт почиње у 20 часова, а поред Тање Сенић и Александра Дујина наступиће и Владимир Вања Јаковљевић (гитара), Роберт Сич (контрабас) и Петар Радаковић (бубњеви).

М. С.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести