Шербеџија: Живимо у временима која нисмо заслужили

БЕОГРАД: Оптимиста сам упркос чињеници да живимо времена и часове које нисмо заслужили, казао је Тањугу холивудски глумац Раде Шербеџија, који ће 26. децембра са својим бендом "Западни колодвор" наступити на сцени Народног позоришта у Београду. 
rade
Фото: EPA/CLAUDIO ONORATI

Један од најпознатијих и најцењенијих глумаца с простора бивше Југославије холивудску је каријеру начинио управо настављући оно што је у позоришту и на филму изградио у Југославији. 

Славни глумац у Београд долази да би одржао традиционални предновогодишњи концерт у којем по правилу пева, свира, игра, рецитује, приповеда...

Овог пута, за разлику од великих концертних простора као што су Сава центар или Дом синдиката, Шербеџија ће наступити у камерним околностима на сцени нашег најзначајнијег националног театра. 

"Увек сам волео играти представе на тако раскошним и акустичним сценама попут ове у Народном позоришту. Био сам на тим сценама у различитим улогама. Без обзира на тај црвени плиш у Народном позоришту пред београдску публику доносимо електричне гитаре. Кажу да ми је глас с годинама све грубљи и грубљи а да сада музичари могу да га прате на електричним гитарама", казао је Шербеџија. 

За њега нема дилеме да је публика сигурна какав ће програм чути и видети 26. децембра. 

"У Београд пре Нове године увек доносим неку носталгију, поезију, моменат у којем време стане...Публика то зна и у томе ужива", каже Шербеџија. 

Једина дилема око београдског концерта је у којем саставу ће свирати бенд "Западни колодвор". 

"Баш за 26. децембар је заказан долазак на свет мог унука. Данило, мој син очекује тада да му се роди син. Ако све буде тако као што лекари предвиђају онда ћемо те вечери бити посебно инспирисани на концерту у Београду", казао је Шербеџија. 

На дан концерта у једној од београдских књижара Шербеџија ће промовисати своју књигу "Послије кише"

"Тај магични филм Милча Манчевског ''Пре кише'' био је једна од преломних тачака мог живота. Тријумф остварења у Венецији учинио нас је славним у светским оквирима. Све што се дешавало у мом животу после завршне сцене тог филма описао сам у књизи ''Послије кише''", казао је Шербеџија. 

У односу на тешку тему односа зараћених народа на Балкану коју је на маестралан начин у филму "Пре кише" обрадио Милчо Манчевски, Шербеџија каже да је добро што смо живи и што мрдамо након свега што се догодило око распада Југославије. 

"Оптимиста сам упркос чињеници да живимо времена и часове које нисмо заслужили. Док сам жив подржаваћу људе који верују у боље сутра, лепоту, заједничку срећу. Не преостаје нам друго", казао је Шербеџија. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести