Три кандидата за уметничког директора Пројекта „Нови Сад 2021“

На конкурс Фондације „Нови Сад 2021” за уметничког директора пројекта Европска престоница културе пристигле су три пријаве, сазнаје „Дневник”.
ns2021
Фото: Dnevnik.rs

Уколико све буде ишло по планираном ходограму, избор једне од најзначајнијих позиција у креирању и спровођењу пројекта ЕПК могао би бити окончан до средине јула.

Није, међутим, искључена могућност и да на крају ниједан од ових кандидата незадовољи прилично високо постављене критеријуме, те да конкурс буде поновљен. „Три пута мери, једном сеци”, појаснио је овај сценарио директор Фондације Немања Миленковић.

Подсетимо, због чињенице да ће задатак будућег уметнички директора бити да, у сарадњи са Уметничким саветом, стане иза целокупне селекције уметничких програма који ће бити реализовани под окриљем пројекта „Нови Сад 2021“, конкурс је предвидео прилично захтевне услове које потенцијални кандидати морају да задовоље.

Тако се, између осталог, инсистирало на најмање 15 година искуства рада на уметничким и културним пројектима, релевантности у међународним уметничким круговима, али и развијеној мрежи контаката, партнера и сарадника у културном, уметничком и креативном сектору широм Европе...

Сходно слову тзв. бид бука, односно апликационе књиге, озиција уметничког директора требало би да буде попуњена током 2017. са циљем што боље селекције и припреме програма до и током 2021. године, у којој ће Нови Сад бити Европска престоница културе. Коначну одлуку о томе ко ће бити уметнички директор ЕПК доноси посебна комисија, коју је именовао Управни одбор Фондације, а чине је др Тијана Палковљевић Бугарски, мр Весна Латиновић и Немања Миленковић.

М. Стајић

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести