Вивијана Дуранте отворила Београдски фестивал игре

БЕОГРАД: Примабалерина Лондонске краљевскре опере и миланске Скале, најпознатија интерпретаторка драмског балетског репертоара Вивијана Дуранте отворила је вечерас у Сава Центру 16. Београдски фестивал игре који се ове године одржава под слоганом “Емоције”.
1
Фото: Youtube Printscreen

Дуранте је рекла да је част бити вечерас на Београдском фестивалу игре на коме ће публика имати прилику да гледа дела изузетних уметника из читавог света.

“Често сам затечена како сваки појединац може лично да доживи неку представу И како она може да утиче на емотивном, интелектуалном, духовном И чак визичком нивоу. Игра нам омогућава да се повежемо са својим унутрашњим бићем кроз моћ покрета И звук музике”, истакла је Дуранте.

Она је рекла да игра има моћ да забави, створи задовољство, изазов, али И да шокира И никада не престаје да се развија.

“Једва чекам да видим шта ће нам будућност донети у области игре. Осећам изузетну привилегију што ми је дат дар игре И надам се да ћете ту исту привилегију И ви осетити на овом великом слављу игре”, рекла је Дуранте.

Оснивач и директор Београдског фестивала игре Аја Јунг нагласила је да нема толико емоција, од осмеха до суза и од љубави до ината, вероватно ни фестивала не би било.

“Да састав супстанци које чине програмски садржај није врхунски, сигурно не би завредео пажњу публике, партнера и медија, у земљи и иностранству. Желим унапред да захвалим уметницима због свега доброг што ће оставити нашем граду и земљи. Због емоција, енергије и посвећености”, рекла је Јунг.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести