ЧУВЕНИ ЦРНАЦ БЕЗ ЈАЈА Неодољив десерт са бананом и какаом нестаће са тањира за трен ока

Овај колач се брзо прави, још брже поједе.
1
Фото: Youtube Printscreen

Потребно је:

1 чаша јогурта 

1 чаша млека

1 шађа уља

2 чаше смеђег шећера

2 чаше гриза

4 пуне кашике какаоа

1 кашичица млевене кафе

2 кашичице соде бикарбоне

2 кашике рума

2 изгњечене банане

За глазуру

150 г црне чоколаде за кување

10 кашика млека

7 кашика уља

50 г маслаца

1 кашика рума

Припрема

Рерну загрејте на 160 степени. Плех подмажите уљем и поспите брашном. У једној посуди помешајте млеко, јогурт и уље. Сједините жицом за мућење. Додајте шећер и изгњечене банане. Умутите. Засебно помешајте гриз, соду бикарбону, кафу и какао. Убаците у мешавину са течним састојцима. Додајте рум па сједините жицом. Смесу преручите у плех па равномерно распоредите. Пеците у рерни загрејаној на 160 степени, док не порумени. У шерпицу ставите изломљену чоколаду, уље, сецкани маслац и млеко. Мешајте на тихој ватри, да се састојци сједине. Скините са ватре, сипајте рум, и промешајте. Чачкалицом проверите да ли је довољно печен. Извадите и прелијте чоколадном глазуром. Оставите да се прохлади на собној температури.  Потом пребаците у фрижидер. Исеците колач на веће коцке па служите.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести