ОВО ЈЕ ТРИК КАКО ДА НАПРАВИТЕ НАЈБОЉИ КАКАО КРЕМ ЗА ТОРТЕ И КОЛАЧЕ Ево шта треба да урадите

Какао крем се може користити за торте, тартове, колаче и кроасане, али се може јести и сам, намазан на кекс.
њ
Фото: pixabay.com/ Ilustracija

Иако данас постоје бржи и лакши рецепти за крем, укус какао крема је бољи и управо онај који нас подсећа на детињство. Потребни су вам врло једноставни састојци. Можда ћете желети да направите и овај домаћи какао крем.

Важан аспект за добар какао крем је управо избор састојака. Користите квалитетан путер са високим процентом масти, јер игра важну улогу за текстуру крема. Потребно је да користите и какао прах са више од 55% какао масе. Ово је важно и за укус, али и за боју крема.

Фото: pixabay.com

Састојци:

3 јајета средње величине

150 г шећера

30 г горког какао праха

250 г путера са више од 80% масти

1 кашичица ароме рума

Прстохват соли

Рецепт за какао крем

Ставите велики лонац на ватру и сипајте воду у њега. Одозго ставите мању шерпу, тако да дно не додирује воду. Убаците јаја, со и шећер и мешајте док смеса не постане хомогена.

Фото: pixabay.com

Ставите шерпу са мешавином јаја у шерпу са водом, угасите ватру. Наставите да мешате мешавину јаја метлицом или лопатицом 7-8 минута. Смеса ће добити кремасту текстуру.

Након кључања, искључите ватру и склоните посуду са кремом од јаја на решетку за хлађење. На врх додајте просејани какао прах. Одмах га убаците у крем и добро промешајте. Пустите да се мало стегне, па додајте арому рума. Док се крем од јаја са какаом хлади, миксером можете умутити путер да буде кремаст. Убаците у охлађени крем, мало по мало и снажно мешајте мутилицом. Крем охладите барем пола сата пре коришћења.

Крстарица

 
EUR/RSD 117.1131
Најновије вести