ПРОВЕРЕНИ РЕЦЕПТ ЗА ПИЈАНИ КОЛАЧ Спој вишања, чоколаде и румa само за озбиљне сладокусце

Ако вам се једе нешто слатко, онда обавезно испробајте рецепт за пијани колач са чоколадом и вишњама.
б
Фото: Pixabay.com

Нема ништа боље од домаћих колача, а данас постоји доста рецепата за њихову једноставну припрему. Комбинација састојака је одлична, а нема ко не воли рум, чоколаду и вишње.

Састојци:

3 јајета

150 г шећера

170 г брашна

2 кашике какаоа

150 г чоколаде за кување

150 г маргарина

1 прашак за пециво

1 чашица рума (чашица за ракију)

250 г вишања

1 кесица пудинга од чоколаде

кокосово брашно

млевена плазма

Рецепт за пијани колач са вишњама:

Направите тесто

Пенасто умутите јаја са шећером, па додајте чоколаду коју сте истопили са маргарином. Затим у ту смесу додајте просејано брашно са прашком за пециво, какао, као и пола чашице рума који сте разблажили са пола чашице воде.

Умутите тесто, па сипајте у науљени и брашном посут калуп. Пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око 10 минута.

Направите фил

У шерпу сипајте 200 мл воде и шећер, па кувајте на лаганој ватри док се шећер не отопи, а онда додајте вишње.

За то време у посуди помешајте пудинг од чоколаде са 100 мл воде и добро промешајте да не остану грудвице.

Када смеса са вишњама прокључа додајте пудинг и добро промешајте. Кувајте док се фил не згусне, уз непрестано мешање.

Склоните са шпорета, па сипајте пола чашице рума који сте разблажили са пола чашице воде. Све лепо сједините.

Премажите фил преко коре

Преко коре премажите фил са вишњама и пудингом, а онда ставите у фрижидер да се мало стегне.

У посуди помешајте кокосово брашно и плазму, па декоришите колач.

Информер.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести