КОЛАЧ КОГА НИКАД ДОСТА: Спој мака, кекса и беле чоколаде је просто ЧАРОБАН

Овај слаткиш се толико брзо и лако спрема, а укус му је такав да ћете желети да га правите сваки дан
б
Фото: Pixabay.com / Dnevnik.rs

Уколико имате 10 минута слободног времена направите ову најукуснију плазма торту са маком и белом чоколадом, исплатиће вам се сигурно.

САСТОЈЦИ:

600мл млека

150г шећера

ванилин шећер

4 кашике гриза

200г млевеног мака

150г маслаца

330г млевене плазме

ГЛАЗУРА:

100г беле чоколаде

2 кашике млека

1 кашика уља

ПРИПРЕМА:

У шерпу сипати 600мл млека, 150г шећера, ванилин шећер, гриз и мак па све то измешати.

Затим ставите шерпу на рингу и мешајте сво време док се смеса не згусне.

У смесу додајте 150г маслаца и промешајте, па ставите млевену плазму и све лепо сједините.

Готову смесу распоредите у калуп и оставите у фрижидеру да се охлади и стегне.

У међувремену припремите ганаш од беле чоколаде, тако што ћете истопити чоколаду са мало млека и уља па прелити преко нашег колача и вратити у фрижидер.

Када се колач стегне спреман је за дегустацију. Пријатно!

Стил.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести