СЈАЈАН КОЛАЧ СА ГРИЗОМ: Брзо се спрема, а на крају ће изгледати као мала торта

Испробајте невероватно укусну посластицу која је јефтина и лака за припрему, таман да прекратите недељно поподне и обрадујете себе и своје укућане.
б
Фото: Pixabay.com

Састојци:

  • 2 јаја
  • 2 чашице (од 50 гр) шећера
  • 1 чашица млека
  • 1 чашица уља
  • 1 чашица гриза
  • 1 чашица брашна
  • 1 чашица сецканих ораха, опционо бадеми, лешници и сл.
  • 1/2 прашка за пециво

Прелив:

  • 150 гр шећера
  • 100 мл воде
  • 1/2 сока поморанџе и лимуна
  • 1 шлаг

Припрема:

Умутити јаја са шећером и додати млеко, уље, гриз и брашно просејано са прашком за пециво.

Додати још сецкане орахе и све добро изједначити. Плех 24 цм, може и мањи, обложити пек папиром и сипати.

Пећи на 200 стрепени Ц 30 минута. Док се колач пече ушпиновати шећер и додати сок од наранџе и лимуна и охладити. Врућ колач извадити из плеха и ставити у тањир, па прелити сирупом.

Охладити потпуно и премазати са једним шлагом или прелити чоколадом. Посути сецканим орасима. Сећи потпуно охлађен, а најбоље је да преноћи у фрижидеру.

блиц.рс/ Дневиник

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести