Дупли пазар на Сајму аутомобила у односу на лане

БЕОГРАД: Током десет дана трајања Међународног салона аутомобила и Међународног сајма мотоцикала, делова и опрема „Motopassion“, кроз капије Београдског сајма је прошло 146.324 посетилаца, а продато је двоструко више аутомобила него на прошлогодишњем салону аутомобила.   
automobili
Фото: Tanjug

Под слоганом „Године пролазе, страст не престаје“, ова манифестација  је окупила више од 410 излагача из тридесетак земаља, 34 аутомобилска бренда и 10 брендова произвођача лаких привредних возила, 36 брендова мотоцикала, АТВ и осталих моторних возила и шест брендова бицикала, саопштио је Београдски сајам.     Најексклузивније и најскупље моделе већине брендова и категорија нестрпљивији и платежно способнији купци успели су да „уграбе“ или резервишу већ првих дана сајма, што је била судбина звезде овогодишњег Салона – „Rolls Rozce – Ghost Black Badge“, чија је вредност преко 310 хиљада евра, Мерцедес-Бензовог „S-мајбаха“, вредног 140.000 евра и „G класе“ вредне 260.000 евра, BMW-овог „монблана“ из серије 7, "тешког" преко 225 хиљада евра.   

Слично је прошао и најскупљи изложени Аудијев модел „Р8 coupe V10 плус“, који је одмах продат по цени од око 200.000 евра, те Хондин спортски хибридни супераутомобил „NSX“, чија је цена преко 250 хиљада евра.   

Без конкуренције у перформансама и дизајну представљен је најбржи аутомобил на овогодишњем Салону "Ferrari Spider 488", који брзину  од 100 км на час достиже за три секунде.  

У категорији аутомобила и лаких привредних возила, увозници и дистрибутери представили су чак 67 новитета, међу којима 33 премијере, док је на Сајму мотоцикала посетиоце дочекало фантастичних 39 премијера у категоријама мотоцикала, скутера, квадова и бицикала.   

И купци са скромнијим финансијским могућностима, који су преферирали аутомобиле са ценом 10-15 хиљада евра, пронашли су нешто за себе, док је одличан избор аутомобила са тог краја ценовника уоквирио модел "лада гранта", најјефтинији аутомобил на сајму, који је коштао 7.250 евра.

Фото: Tanjug (D. Goll)

EUR/RSD 117.3079
Најновије вести