ЕВО КАКО СКУВАТИ ЈАЈА А ДА НЕ ПУКНУ Домаћице тврде да ово ураде и немају тај проблем

Јаја често пукну док се кувају, али постоје једноставни трикови који то могу да спрече.
a
Фото: Pixabay

Искусне домаћице кажу да је важно обратити пажњу на све, од свежине јаја до састојака који се стављају у воду.

Важно је да су јаја свежа. Да бисте то проверили, послужите се триком. Јаје убаците у посуду с водом. Ако плута по површини, то значи да је старо, а ако потоне, значи да је свеже.

Не кувајте хладна

Још један разлог зашто љуска попуца када се кува јесте нагла промена температуре. Зато јаја извадите из фрижидера и држите на собној температури неколико сати пре кувања.

Треба да имају простора

Ако у шерпу ставите превише јаја, она ће се сударати и љуска ће пући. Исто ће се догодити и ако јаја кувате на високој температури када вода кључа. Јаја могу да пукну и ако их из вруће воде нагло пребаците у ледену.

Фото: Pixabay

Сирће и со

Још од давнина су жене у воду додавале мало соли и сирћета да јаја не пукну. Стави се једна кашичица соли и једна кашика сирћетана литар воде. Ови састојци помажу да љуска не попуца, а ако се то и деси, беланце неће исцурити.

Дневник/Ало

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести