(ФОТО) ВЕСНА ДЕ ВИНЧА ГЛАДОВАЛА 42 ДАНА: Ову ОПАСНУ рутину практикује ВЕЋ 30 ГОДИНА, А ЕВО И ЗАШТО

Весна де Винча сваке године практикује веома опасан начин скидања килограма и, како она каже, чишћење организма од токсина. Новинарка се сада поново "похвалила" да је поново издржала без хране 41 дан, и објавила фотографију и показала како изгледа.
1
Фото: Youtube Printscreen

- После 42 дана гладовања - написала је уз фотографију.

Подсетимо, годинама Де Винча, и поред упозорења струке, гладује, а једном приликом је и открила како издржи испосничке дане. Како је испричала, због била је извештач РТС са ратишта 1991. године и због тог стреса је оболела од штитне жлезде.

- Ујутру када устанем, прво истрљам десни зеолитом, јер нам се ту скупља највише отрова. Након тога попијем једну чашу тог минерала размућеног у млакој води. Затим попијем чајеве од жалфије, кантариона, нане и матичњака, а после тога узмем воду са лимуном. У време ручка попијем сок који је мешавина цвекле, шаргарепе, роткве, целера и кромпира. Пред спавање узимам чај од валеријане или матичњака и поново једну чашу зеолита. На тај начин изгубила сам 13,5 килограма, а добила много елана и енергије.

Весна је отркила и да јој не представљала проблем да 42 дана издржи без хране јер аутофагију практикује већ 30 година.

- Гладовање је најбоље упражњавати као превентиву. За почетнике који желе да испробају ову методу чишћења организма пре поручила бих "каскадно гладовање”. То значи да два дана једеш, два дана не једеш, и све тако до пет дана - каже Де Винчa.

Фото: Ilustracija/pixabay.com

Опасно по здравље

По мишљењу струке, Веснин поступак није добар и здрав! То нам је једном приликом објаснила др Будимка Новаковић, која се сматра највећим стручњаком на овим просторима када је у питању исхрана.

- Гладовање као начин унапрђења здравља нема никакво стручно ни научно оправдање. Детоксикација је израз који је званичној медицини и науци о исхрани непознат. Гладовање као начин смањење телесне масе се не може стручно ни научно оправдати. Свака особа захтева индивидуални приступ и свакој особи се прави одређени план исхране у односу на узраст, пол, здравствено стање, стање ухрањености и професионалну физичку активност - рекла је професорка.

Такође, др Будимка напомиње да организам има начин како да очисти штетне материје и да се то не ради уз помоћ разних детоксикација.

Курир

EUR/RSD 117.1109
Најновије вести