БРАУНИ СА СУВИМ ГРОЖЂЕМ: Посни колач ГОТОВ ЗА САМО 20 МИНУТА

За само 20 минута припремите фантастичан десерт.
8
Фото: Ilustracija/pixabay.com

Брауни већ дуго чврсто држи своје место међу најомиљенијим колачима. Међутим, уколико пратите пост, то не значи да о њима можете само да размишљате.

Посни рецепт за брауније се разликује од обичног, али у скоро неприметним ситницама. Заврните рукаве, издвојте 20 миута и спремите се да се засладите.

Састојци: 300г брашна, 150г шећера, 70-100г какаа, 150 г отопљене чоколаде за кување, 1 кесица прашка за пециво, 1 кашика гриза, со, 50-70г сувог грожђа, по жељи.

Припрема:

За почетак припремите ватросталну чинију у којој ће се пећи брауни.

Затим, у већу чинију сипајте брашно, какао, шећер прашак за пециво и гриз. Додајте чашу воде и врло мало уља, а затим и прстохват соли.

Све добро промешајте и додајте суво грожђе, ако сте се одлучили за варијанту са воћем.

Загрејте рерну на 200 степени.

У припремљену чинију излијте смесу и убаците да се пече 15 минута. Када прође око 10 минута, смањите температуру.

Када колач буде печен, прелијте га отопљеном чоколадом за кување.

Колач је најукуснији када је топао, зато га немојте дуго оставити да се хлади.

(Она.рс)

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести