ХРСКАВА ПОСНА ПРОЛЕЋНА ПИТА са младим луком и кромпиром: Нема јој равне, а лако се прави

Искористите сезону младог лука да направите домаћу питу која ће бити укуснија него куповна.
б
Фото: Pixabay.com

Потребно је:

500 гр танких кора

2 везе листа блитве

1 шаргарепа

2 струка младог црног лука

2 струка младог белог лука

1 шаргарепа

2 мања кромпира

суви зачин, бибер

 по потреби кашика гриза

 уље

Припрема:

На уљу пропржити лук, па додати шаргарепу, па кад мало омекне додати зачин и истрести на сечену очишћену блитву. Измешати и оставити пар минута.

Кору премазати уљем па додати преко још једну и згужвати их као хармонику.

Ређати у подмазан плех. У сваки празан згужван простор убасцини надев. Прекрити са 1-2 корице и исећи на комаде.

Премазати уљем, па пећи на 200 степени 40- 45 минута.

Информер.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1109
Најновије вести