Како нам је рекла, кувању ју је привукао управо осећај да када некоме припреми оброк та особа у њему и ужива. Признала нам је да је са бројем људи који су почели да је прате на друштвеним мрежама и прате њене делиције у кувању, расло и њено умеће у кухињи.
– Нисам била вична кувању, то је био скроз непознат терен за мене, а све је почело од једне објаве на коме је био мој несавршени хлеб и несвакидашњи текст који је пратио исти. И следећа објава јела је била тотални промашај, али је зато пратећи текст опет био пун погодак. Као и сваки наредни – открила нам је фуд-блогерка, да на свом профилу осим једноставних рецепата за сваки дан могу се прочитати и занимљиве приче о разноврсним темама. – Писала сам о жени са вишком килограма после порођаја, о неиспаваној мами троје деце, о анксиозности… Писала сам о себи, а људи су се препознавали у тим текстовима.
Сваки дан јој, како нам је рекла, представља изазов за креативност у кухињи, иако то некада зна да буде и прилично тешко и напорно.
– Ипак, цео тај процес од идеје до саме реализације и када видим крајњи резултат је нешто у чему се проналазим и нешто што ме испуњава. Најважнија ми је повратна реакција драгих људи који ме прате јер је то нешто што ми даје снаге и воље да будем још боља. То је оно што ме инспирише – казала је Јелена Коцмановић.
Популарна фуд-блогерка воли да експериментише у кухињи, највише са слатко-сланим јелима, необичним комбинацијама укуса и несвакидашњим зачинима. Јелена уме да се снађе и када „нема ништа у фрижидеру” па онда најчешће припрема нека јела са јајима.
– Обично се ту затекне и неки млади лук који се пропржи са јајима, мало паленте и добије се одличан здрав и укусан оброк – истакла је ауторка фуд-блога „Наш сваки дан”, која је за наше читаоце припремила сласну торту са крем бананицама.
В. Б.
300 г кекса
1 кантица киселе павлаке 700 г (20 посто мм)
10 крем бананица
1-2 кашике шећера у праху
Глазура
150 г беле/млечне или црне чоколаде
100 мл слатке павлаке
Кекс изломити, бананице исецкати, додати павлаку, мало шећера (пробајте, немојте да претерате да не буде превише слатко) па све помешати. Пребацити смесу у калуп пречника 20 цм и поравнати. За то време загрејати слатку павлаку (не да кључа) и у њој истопити чоколаду. Смесу у калупу прелити глазуром од беле чоколаде и павлаке за кување. Оставити у фрижидеру да се стегне.