БРЗО, а слатко! Торта СА КРЕМ БАНАНИЦАМА коју МОРАТЕ ИСПРОБАТИ! Популарна фуд-блогерка открива овај ЈЕДНОСТАВАН РЕЦЕПТ 

Мени храна није само јело на тањиру, него тај осећај да смо као породица сви на окупу, каже за „Дневников” Недељни ручак  Јелена Коцмановић, ауторка фуд-блога „Наш сваки дан”, који на Инстаграму броји више од 226.000 пратилаца.
1
Фото: Privatna arhiva

Како нам је рекла, кувању ју је привукао управо осећај да када некоме припреми оброк та особа у њему и ужива. Признала нам је да је са бројем људи који су почели да је прате на друштвеним мрежама и прате њене делиције у кувању, расло и њено умеће у кухињи.

– Нисам била вична кувању, то је био скроз непознат терен за мене, а све је почело од једне објаве на коме је био мој несавршени хлеб и несвакидашњи текст који је пратио исти. И следећа објава јела је била тотални промашај, али је зато пратећи текст опет био пун погодак. Као и сваки наредни – открила нам је фуд-блогерка,  да  на свом профилу осим једноставних рецепата за сваки дан могу се прочитати и занимљиве приче о разноврсним темама.  – Писала сам о жени са вишком килограма после порођаја, о неиспаваној мами троје деце, о анксиозности… Писала сам о себи, а људи су се препознавали у тим текстовима.

Фото: Privatna arhiva

Сваки дан јој, како нам је рекла, представља изазов за креативност у кухињи, иако то некада зна да буде и прилично тешко и напорно.

– Ипак, цео тај процес од идеје до саме реализације и када видим крајњи резултат је нешто у чему се проналазим и нешто што ме испуњава. Најважнија ми је повратна реакција драгих људи који ме прате јер је то нешто што ми даје снаге и воље да будем још боља. То је оно што ме инспирише – казала је Јелена Коцмановић.

Популарна фуд-блогерка воли да експериментише у кухињи, највише са слатко-сланим јелима, необичним комбинацијама укуса и несвакидашњим зачинима. Јелена уме да се снађе и када „нема ништа у фрижидеру” па онда најчешће припрема нека јела са јајима.

– Обично се ту затекне и неки млади лук који се пропржи са јајима, мало паленте и добије се одличан здрав и укусан оброк – истакла је ауторка фуд-блога „Наш сваки дан”, која је за наше читаоце припремила сласну торту са крем бананицама.

В. Б.

 

Торта са крем бананицама

300 г кекса

1 кантица киселе павлаке 700 г (20 посто мм)

10 крем бананица

1-2 кашике шећера у праху

Глазура

150 г беле/млечне или црне чоколаде

100 мл слатке павлаке

 

Кекс изломити, бананице исецкати, додати павлаку, мало шећера (пробајте, немојте да претерате да не буде превише слатко) па све помешати. Пребацити смесу у калуп пречника 20 цм и поравнати. За то време загрејати слатку павлаку (не да кључа) и у њој истопити чоколаду. Смесу у калупу прелити глазуром од беле чоколаде и павлаке за кување. Оставити у фрижидеру да се стегне.

EUR/RSD 117.0912
Најновије вести