Овај рецепт за лењу питу са вишњама можете модификовати по питању воћа, користиит сезонско и свеже, а што је најбоље, јако брзо се спрема и свакоме успе.
Састојци:
400 г брашна
2 јајета
100 г шећера
600 г очишћених вишања
1 кесица прашка за пециво
1 кесица ванилин-шећера
200 г маргарина
100 г шећера
Припрема:
У посуду помешајте брашно, јаја,прашак за пециво, шећер и истопљен маргарин, па од добијене смесе умесите тесто.
Оставите га да одстоји па потом га поделите на два једнака дела и оклагијом развијте коре.
Једну кору ставите у тепсију у којој ћете пећи колач, предходно подмазану, па по њој побацајте вишње.
Прекријте другом кором и пеците у загрејаној рерни на 180 степени док не порумени.
Кад се охлади, сеците на жељене облике, најбоље коцке и поспите прах шећером.
Дневник/Глоси