ЧИСТ ХЕДОНИЗАМ НА ОВАЛУ: Нема промашаја - НАЈХРСКАВИЈЕ БАВАРСКО ПЕЧЕЊЕ ће вас ОДУВАТИ УКУСОМ

Уз овакав начин припреме свињетине нема грешке, корица никад хрскавија, а месо чиста десетка.
б
Фото: Pixabay.com

Уколико вам није доста прасетине, нисте били довољно хитри да је набавите у претходном периоду, или вам није успела како сте очекивалиу - доносимо вам савршен рецепт за најукусније прасеће печење из рерне. Надокнадићете све пропуштено, а грешке вам се више никад неће омаћи...

Баварска плећка је прави гурманлук и фантазија за сва чула. Уживајте у припреми и добром ручку!

Састојци:

1,5 кг свињетине од плећке

10 каранфилића

2 вршне кашичице соли

500 мл пива

3 средње главице лука

2 кромпира

2 пашканата

мало цимета

мало аниса

2 вршне кашичице слачице

За прелив:

175 мл процеђене супе

1/2 кашичице љутог сенфа

1 кашика киселкастог џема

Припрема:

Месо очистити од кости (ако остављате кост, планирајте сат до сат и по дуже печење - после преливања пивом).

Измрвите каранфилић у авану па га измешајте са сољу и добро утрљајте у месо.

Ставите месо у дубок плех - кожица на доле - и пеците око сат, сат и по.

За то време очистите поврће и исеците на коцкице.

Извадите плех, поређајте поврће и све прелијте пивом.

Пеците око пола сата па извадите поврће и месо, а у плех додајте супу, џем, сенф, цимет и анис. Све добро измешајте и загрејте на рингли да буде врело и густо. Преспите у сосијеру.

Ако вам се чини да печење још није реш, вратите га у плех да још пар минута - укључите грил.

Сервирајте са поврћем и сосом, а нарочито је укусно са кнедлама.

Курир.рс

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести