ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ? Пиринач ће бити растресит и неће се лепити ако додате ОВАЈ САСТОЈАК током кувања
Уколико имате проблема да скувате пиринач тако да буде одговарајуће текстуре и укуса, куварица Џинин Донофрио предлаже једноставан трик.
Наиме, како она предлаже, током кувања пиринча би требало да додате мало маслиновог уља.
Многи га кувају само у води, али то може довести до тога да се залепи током кувања, што резултира кашастом текстуром, преноси Клиx.ба.
Међутим, куварица Џинин Донофрио истакла је да се лако може добити савршено куван и много растреситији пиринач додавањем мало маслиновог уља у воду.
„Помешајте опран пиринач, воду и уље у шерпи. Промешајте, поклопите и смањите температуру како би лагано крчкао“, рекла је.
Додавање уља у кључалу воду помаже да се зрна пиринча не лепе једно за друго, што смањује шансе да постане лепљив.
Мало уља такође помаже да се уклони вишак скроба, чинећи пиринач растреситијим и мекшим.
Ово је једноставан начин да значајно побољшате текстуру белог пиринча, а истовремено му даје сјајан, привлачан изглед када се послужи.
„Спреми се за мање од 30 минута и увек испадне мекан и пахуљаст“, додала је.
Треба напоменути да ова метода најбоље функционише с белим пиринчем.
Код интегралног (смеђег) пиринча није толико ефикасна, јер он природно није много лепљив, а и захтева дуже време кувања, што умањује ефекат уља.