Гастро авантура: Поховани ананас

На страну чињеница да је свако време иделно за испробати нешто ново и другачије, али празници су, ипак, идеални за тај посао.
ananas
Фото: www.freeimages.com

Иако звучи необично, поховани ананас је сјајна посластица која се састоји од меких кришака ананаса „пресвучених“ у танки и хрскави омотач који мирише на кокос. Звучи примаљиво? Доносимо вам и рецепт, те оправдања за непробање ове посластице више немате.

Јер, знате како се каже: понекад ваља себе и почастити.

Састојци:

1 већи ананас,

2 јајета,

100 мл млека,

1 кашика кокосовог уља,

2 кашике кокосовог шећера,

25 г брашна,

25 г кокоса у праху,

прстохват соде бикарбоне,

прстохват соли

Припрема:

1. Исећи колутове од ананаса, дебљине око један центиметар.

2. На сваком колуту пажљиво издубити средину, пазећи да се не сломи, а потом их нежно просушити папирним убрусом.

3. У једну посуду ставити мокре састојке - јаја, млеко, уље и додати шећер.

4. У другој посуди помешати брашно, кокос у праху, соду бикарбону и со.

5. Суве састојке додати у мокре и добро их сједините кашиком. Ако је смеса превише густа, разредити је млеком.

6. У тигањ сипати мало уља (кокосово или сунцокретово, према жељи) и загрејати га на средње јакој температури.

7. Колут ананаса умочити у смесу, оцедити вишак смесе, па га ставити у тигањ. Пржите га до златне боје с једне и с друге стране и тако наставити док се не потроши читава смеса.

Служити топло уз додак свежег воћа, мед или, што да не, прелив од чоколаде.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести