ГРАШАК НА КАЋОЛИНИН НАЧИН! Позната тиктокерка открива  занимљив рецепт за квалитетан ручак

Једна од најпопуларнијих фуд-блогерки у земљи дефинитивно је Катарина Јовановић, познатија као Каћолина, која је занимљивом нарацијом у својим видео-рецептима привукла огроман број људи који свакодневно прате њене кулинарије.
1
Фото: Privatna arhiva

„Кување, кркање и зезање” њена је водиља, како је и написала у опису свог Инстаграм профила, на којем броји више од 70.000 пратилаца, а ироничне приче и духовити описи жеље за храном истакли су њене укусне посластице у први план.  На Тиктоку је прати близу 107.000 људи.  Кувању ју је привукла огромна љубав према храни. То се, каже, може и приметити по тепању храни у њеним видео-снимцима.

– Пријатељи су највећи кривци што сам започела снимање, знали су колико волим да кувам и више су веровали у мене него ја сама. Хвала им – каже за „Дневников” Недељни ручак Каћолина и додаје да јој је сама храна  највећа инспирација за креативне и духовите видео-рецепте. – Једна од првих речи ми је била погача или како сам је звала ,,глупача'', тако да ми уопште није тешко да пронађем инспирацију да мало насмејем своје пратиоце. Можда тај хумор и јесте мој главни адут, мада то најбоље знају људи који ме прате.

Фото: Privatna arhiva / Kaćolina

Како даље објашњава, њен стомак лако проналази добре идеје за рецепте, али јој је највећи проблем како да га ограничи на само једно јело које ће припремити својим пратиоцима. Верује да сви код куће најбрже можемо да припремимо неку врсту тестенине за један квалитетан оброк.

– Мешавина меса, поврћа и тестенине у сосу увек је мој избор када немам много времена за кување. Пармезан се подразумева – истиче Каћолина. – Због снимања рецепата ретко понављам иста јела више пута, али хајде да кажемо да тестенину најчешће правим код куће. Омиљено јело ми је – врућа јагњетина.

В. Б.

Фото: Privatna arhiva

 

Грашак на Каћолинин начин

 

ћуфте:

600 г млевене пилетине (батаци)

мали црни лук ситно исечен

2 чена белог лука ситно сецкана

50 г пармезана

1 јаје

зачини (со, бибер, бели лук, мајоран)

50 г презле

 

остало:

400 г грашка

лук црни и бели

уље за пржење

зачини по укусу (со, бибер, вегета, мајоран)

2 жуманцета

50 г пармезана

100 г павлаке

50 г песто соса

200 г тестенине по укусу

 

@__kacolina Paket koji sam izabrala u @A1 Srbija je NEO23 Joy, uz njega imam neograničen internet da vas smaram po Tiktoku! A sad receptić ako iko to i čita 💁🏻‍♀️ Zaprati me na insta brt: _kacolinaaa ✨Grašak na Kaćolinkin način✨ Za ćufte: - Mlevena piletina 600gr (kod mene bataci) -350din - Možete ubaciti i sitno seckane lukove, mene mrzelo iskreno - Parmezan 30 din 60din - Jaje 1 kom 20din - Začini (kod mene: so, biber, beli luk, majoran) to zaista neću računati soriška - Prezle 50gr 15 din Ostalo: - Grašak 400gr 88din - Luk crni i beli 50-60 din? - Ulje koje hoćete 20ml (zaista da me maneš kalkulacije) - Začini (so, biber, #vegetah, majoran) - Žumance 2 kom 40din - Parmezan 30gr 60din (kupljen u #lidlsrbija, košta oko 200din) - Pavlaka 100gr 40din - Pesto 50gr (isto #lidlsrbija oko 250din je bio) 70din - Testenina po ukusu 200gr (moje su bile 70i neki dinar pakovanje) 40din Celo jelo košta oko 850 din i sadrži: 3330kcal, 219gr Proteina, 292gr UH, 130gr Masti. Po obroku(sadrži 5 većih porcija): 655Kcal, 44gr Proteina, 58gr UH, 26gr Masti. Veličinu porcije prilagodite sebi, kod nas 5 ljudi ždralo. #kacolina #recept #recipe #cooking #lidlsrbija #a1srbija #grasak #pasta #parmesan #meatballs #meso #meat #foodporn #fypシ #viral #balkan #60k? #tiktok #tiktokbalkan ♬ original sound - Kaćolina

Састојке за ћуфте саставити, покрити и оставити у фрижидеру преко ноћи или бар сат времена. Смесу за ћуфте извадите из фрижидера, обликујте у лоптице и пеците у рерни на 200 степени док не порумене, око 20 минута. Ћуфте након 10 минута окрените како би се и друга страна запекла. Док се ћуфте пеку, пропржите бели и црни лук на мало уља. Када се лук пропржи, убаците и грашак, зачине и мало воде и покријте да се прокува. Када се грашак прокува, процедите га, али сачувајте воду за сос, Грашак изблендајте са песто сосом и постепено саставите са мешавином жуманаца, павлаке, пармезана и бибера. Скувајте тестенину, процедите и саставите са грашком. Доливајте воду коју сте сачували док не достигнете жељену текстуру. Додајте печене ћуфте и мало пармезана за украс и за душу. Пријатно!

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести