И ЗА ПОСТ И ЗА МРС Пробајте ове 3 савршене торте БЕЗ ЈАЈА И МЛЕКА

Ове феноменалне торте праве се без намирница животињског порекла и идеалне су за Ускршњи пост.
1
Фото: Pixabay, ilustracija, kombo

Ако,ипак, не постите, ништа вас не може спречити да их пробате јер су једноставно савршене!

Рецепти су једноставни, укус вам је познат, а састојци нису толико скупи. 

Идеални колачи за леп недељни ручак, па чак и за Ускрс.

Шарена торта

Фото: Pixabay, ilustracija

500 грама шећера

500 грама млевених ораха

1 – 2 шоље воде

1 кашика какао праха

ружичаста боја

За глазуру:

150 грама шећера

100 грама какаа

2 врсте џема, по жељи

Укувати шећер са водом па додати орахе и кувати док се све добро не згусне. Скинути са ватре и масу поделити на три дела. Први део обојити какао прахом, други део нека остане бео, трећи обојити ружичастом бојом. Сто поквасити водом и изручити сва три дела торте па их растањити. Први лист, црни, премазати пекмезом. Други лист ставити преко и намазати другом врстом пекмеза. Трећи лист ставити преко па прелити глазуром од какаа коју треба направити овако: 150 грама шећера и 100 грама какаа. У шећер сипати мало воде па густо укувати. Додати какао и измешати. Скинути са ватре и мешати варјачом док се глазуре не згусне.

Можете је украсити посним шлагом или целу прелити чоколадом.

Посна реформ торта

Фото: Pixabay, ilustracija

650 грама млевених ораха

650 грама шећера

200 грама меда

18 кашика брашна

200 грама маргарина

6 штангли чоколаде за кување

6 кесица ванилин шећера

1, 5 кафена шоља киселе воде

1, 5 кафена шоља уља

1 прашак за пециво

2 кесе чоко пудинга

400 милилитара сојиног или бадемовог млека

100 г посне чоколаде

Кора: помешати 230 грама млевених ораха, 230 грама меда, 230 грама шећера, киселу воду, 3 штангле чоколаде, 3 кесице ванилин шећера, уље, 18 кашика брашна и кашичицу прашка за пециво. Кору пећи на 180 степени око 20 мин (10 мин турбо рерне).

Фил: ушпиновати 450 грама шећера са мало воде, додати 450 грама млевених ораха и 3 штангле отопљене чоколаде. Фил прохладити и помешати са 200 грама маргарина, три кесице ванилин шећера + крем пудинг који смо већ умутили.

Корицу можете исецкати и помешати са филом. Све ставити у калуп. А може се и корица исећи на три дела и филовати. Када се торта стегне прелити чоколадом (100 грама). Торта треба да одстоји 48 сати пре служења.

Посна добош торта

Фото: Pixabay, ilustracija

Коре:

150 г шећера у праху,

250 г брашна,

1/2 кашичице соде бикарбоне,

3 шољице меда,

3 шољице киселе воде.

Фил:

200 г кристал шећера,

250 г млевених ораха,

3 штангле растопљене чоколаде,

1 кесица ванилин шећера.

Розе фондан:

200 грама шећера у праху,

екстрат од малине

фигурице од фондана

Коре: У посуду ставити 250 грама брашна, 150 грама шећера у праху, 3 шољице меда, 3 шољице киселе воде и 1/2 кашичице соде бикарбоне. Све ово добро промешати па од ове масе испећи три коре и премазати филом.

Фил: Ушпиновати 200 грама кристал шећера са 1 чашом воде, додати 250 грама млевених ораха, 3 штангле растопљене чоколаде и 1 кесицу ванилин шећера, па све добро промешати и прохладити.

Филовану торту премазати розе фонданом. Фондан се прави на следећи начин: 200 грама шећера у праху умутити са пола чаше вруће воде, па додати неколико капи екстрата од малине. Украсити по жељи фигурицама од фондана.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести