ЈЕДНОСТАВНО, ЈЕФТИНО, А НЕОДОЉИВО! Запечене паприке са сиром и јајима, РЕЦЕПТ са југа којем нема равног
Запечене паприке послужите топле уз салату или јогурт, а одличне су и као хладна ужина следећи дан!
Ако тражите једноставан, здрав и укусом богат рецепт за ручак или вечеру, запечене паприке са сиром и јајима идеалан су избор. Савршено балансиран спој топљеног сира, кремастих јаја и слане панчете, све у сочним црвеним паприкама које се у рерни претварају у право мало чудо. Припрема је брза, састојци су приступачни, а резултат – неодољив!
Рецепт је преузет са Инстаграм профила укуси_југа.
Запечене паприке са сиром и јајима
Потребно је:
• 4 велике црвене меснате паприке
• 200 г наренданог сира (гауда, моцарела, фета, рикота или свежи сир – по жељи)
• 4 јаја
• 50 г панчете (насецкане на коцкице)
• прстохват оригана или свеже сецкани першун за послуживање по жељи
Припрема:
Паприке оперите, преполовите по дужини и очистите од семенки. Требало би да добијете 8 половина у облику бродића, спремних за пуњење.
У посуди помешајте нарендани сир и јаја. Смесу лагано посолите и побиберите по укусу те добро промешајте виљушком. Сваку половину паприке напуните смесом од јаја и сира. На врх сваке ставите неколико комадића панчете.
Поређајте пуњене паприке на плех обложен папиром за печење или лагано науљен. Пеците у претходно загрејаној рерни на 200°Ц око 25–30 минута, док јаја не очврсну, сир се не отопи и панчета не постане златно-хрскава. По жељи, пред крај печења додајте мало сувог оригана. Након печења, поспите свежим першуном за свежину и боју.