clear sky
25°C
31.07.2025.
Нови Сад
eur
117.1862
usd
101.4423
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЈЕДНОСТАВНО, ЈЕФТИНО, А НЕОДОЉИВО! Запечене паприке са сиром и јајима, РЕЦЕПТ са југа којем нема равног

30.07.2025. 16:17 16:26
Пише:
Извор:
vecernji.hr
да
Фото: freepik, ilustracija

Запечене паприке послужите топле уз салату или јогурт, а одличне су и као хладна ужина следећи дан!

Ако тражите једноставан, здрав и укусом богат рецепт за ручак или вечеру, запечене паприке са сиром и јајима идеалан су избор. Савршено балансиран спој топљеног сира, кремастих јаја и слане панчете, све у сочним црвеним паприкама које се у рерни претварају у право мало чудо. Припрема је брза, састојци су приступачни, а резултат – неодољив!

Рецепт је преузет са Инстаграм профила укуси_југа.

Запечене паприке са сиром и јајима

Потребно је:

           4 велике црвене меснате паприке

           200 г наренданог сира (гауда, моцарела, фета, рикота или свежи сир – по жељи)

           4 јаја

           50 г панчете (насецкане на коцкице)

           прстохват оригана или свеже сецкани першун за послуживање по жељи

Припрема:

Паприке оперите, преполовите по дужини и очистите од семенки. Требало би да добијете 8 половина у облику бродића, спремних за пуњење.

У посуди помешајте нарендани сир и јаја. Смесу лагано посолите и побиберите по укусу те добро промешајте виљушком. Сваку половину паприке напуните смесом од јаја и сира. На врх сваке ставите неколико комадића панчете.

Поређајте пуњене паприке на плех обложен папиром за печење или лагано науљен. Пеците у претходно загрејаној рерни на 200°Ц око 25–30 минута, док јаја не очврсну, сир се не отопи и панчета не постане златно-хрскава. По жељи, пред крај печења додајте мало сувог оригана. Након печења, поспите свежим першуном за свежину и боју.

Извор:
vecernji.hr
Пише:
Пошаљите коментар