КАДА БАНАЋАНКА КАЖЕ Направите савршене крофне ШУПЉЕ И МЕКАНЕ КАО ДУША
Обрадујте укућане класичном домаћом посластицом. Можете је филовати по укусу, кремом, џемом или обичним прах шећером.
Данас вам представљамо један занимљив рецепт за крофне из Баната. Уживајте у припреми и укусу.
Ево шта је потребно од састојака и како се праве.
Састојци:
Кесица сувог квасца или 40 гр свежег
200 мл топлог млека
100 мл воде
2 јајета (може и без јаја)
60 мл уља
2 кашике меда (може и шећер)
мало соли
кашика густина
уље за пржење
потрошила сам 550 гр брашна
мало киселе воде
У посуду додајте брашно, квасац, шећер, со и густин па измешајте. Додајте млеко, (обичну) воду, уље, јаја. Измешајте па додавајте брашно. Замесите и оставите да надође, мало га испресавијајте, развуците рукама па испрскајте киселом водом. Испреклапајте као у видеу и оставите да стоји још 10-ак минута.
Развуците оклагијом па модлом или чашом вадите крофне. Прекрите крпом и оставите да стоје 10 минута пре пржења. Загрејте уље у мањој шерпици. Пржите на средњој температури са обе стране док лепо не порумене.
Горњи део крофне увек окрећем ка дну шерпе приликом пржења.
Крофне су углавном шупљикаве, али неке буду и пуне, пише на каналу јелена_из_баната.