clear sky
25°C
13.06.2025.
Нови Сад
eur
117.2151
usd
101.6963
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КАДА БАНАЋАНКА КАЖЕ Направите савршене крофне ШУПЉЕ И МЕКАНЕ КАО ДУША

12.06.2025. 18:09 18:14
Пише:
Извор:
Србија данас
Фото: pixabay.com

Обрадујте укућане класичном домаћом посластицом. Можете је филовати по укусу, кремом, џемом или обичним прах шећером.

Данас вам представљамо један занимљив рецепт за крофне из Баната. Уживајте у припреми и укусу.

Ево шта је потребно од састојака и како се праве. 

Састојци:

Кесица сувог квасца или 40 гр свежег
200 мл топлог млека
100 мл воде
2 јајета (може и без јаја)
60 мл уља
2 кашике меда (може и шећер)
мало соли
кашика густина
уље за пржење
потрошила сам 550 гр брашна
мало киселе воде
У посуду додајте брашно, квасац, шећер, со и густин па измешајте. Додајте млеко, (обичну) воду, уље, јаја. Измешајте па додавајте брашно. Замесите и оставите да надође, мало га испресавијајте, развуците рукама па испрскајте киселом водом. Испреклапајте као у видеу и оставите да стоји још 10-ак минута.

Развуците оклагијом па модлом или чашом вадите крофне. Прекрите крпом и оставите да стоје 10 минута пре пржења. Загрејте уље у мањој шерпици. Пржите на средњој температури са обе стране док лепо не порумене. 
Горњи део крофне увек окрећем ка дну шерпе приликом пржења.

Крофне су углавном шупљикаве, али неке буду и пуне, пише на каналу јелена_из_баната.

Србија данас

Извор:
Србија данас
Пише:
Пошаљите коментар
(ВИДЕО) НАПРАВИТЕ НАЈУКУСНИЈЕ КРОФНЕ ПО ТРАДИЦИОНАЛНОМ РЕЦЕПТУ У тесто иде и ракија, а ево и зашто
крофне

(ВИДЕО) НАПРАВИТЕ НАЈУКУСНИЈЕ КРОФНЕ ПО ТРАДИЦИОНАЛНОМ РЕЦЕПТУ У тесто иде и ракија, а ево и зашто

25.02.2025. 16:27 16:42
ОВО СУ ЧУВЕНЕ РУСКЕ КРОФНЕ "ПИШКЕ" Хрскаве споља, а изнутра меке као душа ЕВО У ЧЕМУ ЈЕ ТАЈНА ЊИХОВЕ САВРШЕНОСТИ
крофна

ОВО СУ ЧУВЕНЕ РУСКЕ КРОФНЕ "ПИШКЕ" Хрскаве споља, а изнутра меке као душа ЕВО У ЧЕМУ ЈЕ ТАЈНА ЊИХОВЕ САВРШЕНОСТИ

19.12.2024. 13:38 13:48