Петровачки кулен се тако нашао на 7. месту.
На првом месту је норвешки лосом, затим пица наполитана, британски сладолед, иберијска пршута, пастел де ната и каламата маслине из Грчке.
Кулен је сувомесни производ, који се традиционално прави у Војводини, где постоје различите врсте кулена, најчешће зависно од предела или места где их праве, а неки од најпознатијих су: бачки кулен, сремски домаћи кулен и петровачки кулен.
"Када би се на Евровизији бирала храна, коме бисте дали 12, 10, 8 поена?", написали су опису.
Петровачки кулен се одувек производи на исти начин, а се састоји од свињског меса, соли, уз додатке љуте паприке, пастозног белог лука, самлевеног кима, и мало шећера.
Дими се две недеље хладним димом сувог дрвета коштуњавог воћа. После димљења кулен се суше на тавану.
Дневник/Б92