КАКО ДА СЕ МАКАРОНЕ И ПИРИНАЧ НЕ ЗАЛЕПЕ ТОКОМ КУВАЊА додајте један састојак, а НИЈЕ у питању УЉЕ

Када кувате макароне или пиринач сви знају да је потребно мало уља, како се не би залепили. Али, постоји састојак који је јефтинији, а помаже исто као и уље.
а
Фото: Pixabay.com/Dnevnik.rs

Свима који су барем једном кували макароне или пиринач се десило да се залепе. То можда не делује страшно, али храна тако постаје безукусна и битно је да то спречите. Сви знају за трик италијаснких кувара који су открили да ако желите да добро скувате макароне које се не лепе, треба да додате кашику маслиновог или обичног уља. Исто важи и за пиринач.

Али, постоји још једна једноставна намирница, која је јефтинија од уља, а која ће јело учинити бољим. Реч је о соку од лимуна. Све што треба да урадите је да сипате мало лимуновог сока у воду у којој се кувају. Лимунов сок ће мало утицати на укус јела, али даће му посебан шмек, а оно се сигурно неће залепити.

pink.rs/Дневник

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести