К`О БОСАНСКИ ЛОКУМ Ако волите да се засладите уз кафицу, можете лако справити кекс који подсећа на нека стара добра времена

Ево једноставног рецепта за суви кекс који се буквално топи у устима
б
Фото: Pixabay.com/ Freepik.com/ Dnevnik.rs

 Састојци:

*250 г маслаца

 *7 кашика уља

 *7 кашика шећера

*брашно, по потреби (мораћете да се уздате у сопствену процену)

 *шећер у праху

*ванилин шећер

Припрема:

1. Пенасто умутите маслац, уље, шећер и једну кашичицу ванилин шећера. Затим додајте брашно, да буде густо толико да се не распада и добро замесите тесто.

2. Кад се маса уједини, обликовати ваљак дебљине прста, сећи локуме на једнаке делове и ставити их да се суше у рерни на 100 степени (приликом сушења не смеју да пожуте!).

3. Кад се охладе, уваљати у шећер у праху помешан с ванилин шећером.

Курир.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести