ЛАЖНА ПИЦА БЕЗ БРАШНА Ово поврће је основа за тесто; Укусна је као и права

Уколико вам се једе пица, а желите здравију верзију, онда обавезно пробајте да уместо класично тесто замените карфиолом.
1
Фото: ilustracija/pixabay

Чак и ако нисте љубитељ овог поврћа, пица ће вам се свидети, јер не мирише на ово поврће, не распада се, укусна је и топла и хладна.

Ово су потребни састојци:

800 г карфиола

2 јаја

200 г гауде

со, бибер, бели лук у праху

2 кашике маслиновог уља

надев по жељи

оригано

Припрема:

Карфиол оперите, очистите и уситните у мултипрактику на величину зрна пиринча (ако немате мултипрактик, користите ренде и редндајте на страни с највећим рупицама)

Уситњени карфиол кратко попржите на уљу, око 10 минута. Зачините бибером, сољу и белим луком, по жељи. 

Карфиол оставите да се прохлади, па додајте јаја и рендани сир.

Смесу пребаците на папир за печење, обликујте пицу обима око 30 цм.

Ставите да се пече у загрејану рерну на 250°Ц око 15 минута, односно док тесто не промени боју.

На печено тесто тек онда можете ставити додатке за пицу, али пазите да је не претрпате, на крају поспите ориганом.

Вратити у рерну на 5-8 минута док се сир не отопи.

Пицу кратко прохладити и послужити.

EUR/RSD 117.0612
Најновије вести