clear sky
25°C
23.07.2025.
Нови Сад
eur
117.1811
usd
99.8476
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Љубичаста чаролија у тањиру! ХЛАДНА СУПА ОД ЦВЕКЛЕ је савршен спас од летње жеге

23.07.2025. 21:45 21:52
Пише:
Извор:
Stvarukusa/Дневник
da
Фото: freepik, ilustracija

Нека и лето има свој боршч! Ова хладна супа од цвекле није само визуелна чаролија, већ и савршен летњи залогај који освежава, храни и осваја на прву кашику.

Ова освежавајућа хладна супа са цвеклом право је летње окрепљење.

Састојци:

           2 цвекле

           2 свежа краставца

           4 јајета

           1 веза младог лука

           1 веза мирођије

           0,5–1 кашичица шећера

           1–1,5 кашичица соли (по укусу)

           2 кашике лимуновог сока

           2 кашике јабуковог сирћета 

           1–2 кашичице сенфа (по укусу)

           0,7–1 л обичне или благо газиране воде

Припрема:

Хладна супа са цвеклом је освежавајуће јело савршено за топле летње дане — лагана, здрава и препуна боја и укуса. Цвекла јој даје богату арому и дивну боју, док краставац, млади лук и мирођија уносе свежину и хрскавост. Најбоље се служи добро расхлађена, као предјело или лагани оброк.

Скувајте јаја и оставите да се охладе. Исеците их на ситно. Цвеклу ољуштите и скувајте у кори (или испеците у рерни), па је изрендајте када се охлади. Краставце ољуштите и ситно исецкајте или изрендајте. Исецкајте млади лук и мирођију што ситније.

У великој чинији сједините цвеклу, краставац, јаја, лук и мирођију. Додајте со, шећер, лимунов сок, сирће и сенф. Налијте воду (по жељеној густини), промешајте и оставите да се добро расхлади у фрижидеру пре служења.

Извор:
Stvarukusa/Дневник
Пише:
Пошаљите коментар