Највише волимо када палачинке направе наше баке јер су оне у томе експерти, али ни наше мајке ништа не заостају.
Слане су такође укусне, али сада ћете видети како их мађарска куварица прави.
Ниједне им нису равне због њене цаке, а мекоћом обарају колико су добре.
Састојци:
- мало воде,
- 150 г брашна
- прстохват соли
- 2 јајета
- кашичица шећера
Припрема:
Измешајте брашно, јаја, шећер и со с млеком и мало воде.
Тесто оставити на пола сата да одстоји.
Укусне палачинке се прже у тигању за палачинке или другом одговарајућем.
Фото: pixabay.com
Већ готове мађарске палачинке се једу са мармеладом, млевеним орасима и другим надевима (по жељи).
Дневник/Еспресо