МЕКШЕ НИСТЕ ЈЕЛИ Мађарска куварица открила како прави НАЈМЕКШЕ ПАЛАЧИНКЕ на свету! Има само једна ЦАКА

Посластица из детињства не можемо да одолимо, а прво на шта помислимо из тог периода јесу палачинке.
p
Фото: pixabay.com

Највише волимо када палачинке направе наше баке јер су оне у томе експерти, али ни наше мајке ништа не заостају.

Слане су такође укусне, али сада ћете видети како их мађарска куварица прави.

Ниједне им нису равне због њене цаке, а мекоћом обарају колико су добре.

Састојци:

 - мало воде,

- 150 г брашна

- прстохват соли

- 2 јајета

- кашичица шећера

Припрема:

Измешајте брашно, јаја, шећер и со с млеком и мало воде.

Тесто оставити на пола сата да одстоји.

Укусне палачинке се прже у тигању за палачинке или другом одговарајућем.

Фото: pixabay.com

Већ готове мађарске палачинке се једу са мармеладом, млевеним орасима и другим надевима (по жељи).

Дневник/Еспресо

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести