НЕ ПАЛИТЕ РЕРНУ Испробајте хлеб из тигања – хрскав споља, мекан изнутра
Ако сте мислили да кад год правите хлеб морате да укључујете рерну, преварили сте се.
Све су популарнији једноставни рецепти који не захтевају превелико трошење струје, поготово када је топло време и желимо да избегнемо беспотребно укључивање рерне.
Врло једноставан рецепт за укусни и хрскави хлеб можете да припремите и у тигању. За тесто је потребно само неколико састојака, а резултат је мекани, мирисни домаћи хлеб којим ће сви бити одушевљени и брзо ће постати део свакодневног оброка.
Састојци:
- 400 г брашна
- 7 г сувог квасца
- 1 кашичица соли
- 2 кашичице шећера
- 200-220 мл воде.
За лакшу припрему, погледајте видео:
Припрема
У посуду просејте брашно, па додајте квасац, шећер и со. Промешајте, потом додајте од 200 до 220 мл воде и замесите тесто. Обликујте куглу, премажите је уљем и оставите је да одстоји отприлике један сат. Немојте да заборавите да тесто прекријете крпом како би брже нарасло.
Након тога извадите тесто из посуде и премесите. Дубљи тигањ премажите уљем, пребаците тесто у њега, поклопите и оставите да одстоји још 30 минута. Други тигањ премажите уљем, пребаците тесто у њега и пеците на лаганој ватри с обе стране док хлеб не поприми златну боју.