НЕ ТРАЖИТЕ ДРУГИ РЕЦЕПТ Ово је тајна меканих гриз кнедли за супу

Домаћа супа је и храна и лек, а оно што може да вам задаје главобољу су кнедле које често, колико год се трудили, испадну тврде.
1
Фото: YoutubePrintscreen/Mikina kuhinja

Али ако их будете правили по овом рецепту, кнедле ће бити ваздушасте попут облака и никада се неће распадати.

Само пратите упутства и нећете омашити.

За кнедле вам је потребно

1 јаје

око 6 кашика гриза

2 кашике уља

1 кашичица биљног зачина

Јаје најпре добро измутите виљушком, затим додајте 2 кашике гриза, уље и биљни зачин. Глатко умутите, а онда додајте још 4 кашике гриза. Када супа проври, празну кашику умочите у супу, а онда вадите мање кнедле. Оне ће током кувања да нарасту. Кувајте их десетак минута, а онда их склоните с ватре, поклопите шерпу и оставите још пет, десет минута.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести