clear sky
6°C
23.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0531
usd
108.1722
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НЕ УСПЕВА ВАМ КАРАМЕЛ ФИЛ? Избегните ове 4 грешке и биће савршен

21.03.2024. 20:43 20:59
Пише:
Фото: ilustracija/pixabay

Многи колачи и торте садрже карамел фил, а управо његова припрема задаје главобољу домаћицама.

Да би био савршен, покушајте да избегнете ове четири грешке.

1. Користите посуђе са танким дном

Имајте на уму да се посуђе са танким дном неравномерно загрева, тако да ће део шећера изгорети а део се неће отопити. Уместо тога бирајте тигањ са дебљим дном од нерђајућег челика. 

2. У истој шерпи кувате и кармелизујете фил

Ово избегавајте. Да би фил био уједначен потребно је да користите чисто посуђе.

3. Не стављате бели шећер

Обавезно користите бели шећер и држите се рецепта, да не бисте покварили укус фила. 

4. Правите на јакој или слабој температури

Немојте карамел фил да правите на јакој ни слабој ватри. Подесите средњу температуру да би се шећер довољно истопио и згуснуо.

Ало/Дневник

Аутор:
Пошаљите коментар
Најлепши рецепт за ПОСНУ БАЈАДЕРУ  Прави се за 20 минута, а укусом може да парира НАЈСКУПЉИМ КОЛАЧИМА

Најлепши рецепт за ПОСНУ БАЈАДЕРУ  Прави се за 20 минута, а укусом може да парира НАЈСКУПЉИМ КОЛАЧИМА

25.12.2023. 15:42 16:04